over persoon gevelreiniging

PERSOON SCHOORSTEENTECHNIEK

Ruim 45 jaar geleden is Persoon BV gestart met schoorsteentechniek. In de loop der jaren zijn de werkzaamheden flink uitgebreid. Zo zijn wij tegenwoordig niet alleen actief in schoorsteentechniek, maar ook in dakwerken, asbestverwijdering en geveltechniek.

Wij werken samen met verschillende openhaard, kachel en schouw bedrijven uit de regio. Wij zijn met name actief in de regio Mijdrecht, Aalsmeer, Vinkeveen, Amstelveen en Amsterdam. Wanneer u wilt weten in welke andere plaatsen wij actief zijn kunt u natuurlijk altijd contact opnemen!

Wij zijn gespecialiseerd in schoorsteentechniek, van schoorsteen vegen tot complete schoorsteenkanalen aanleggen. Wij adviseren u bij alle voorkomende problemen op schoorsteengebied, zoals bijvoorbeeld slechte trek in het kanaal of buren die rookgassen ruiken als u stookt. Ook verzorgen wij camera-inspecties en kunnen wij u voorzien in benodigde materialen als roosters en sierkappen.

VAKMANSCHAP

Bij ons staat de klant centraal en is vakmanschap vanzelfsprekend. Wij zijn gespecialiseerd in schoorsteentechniek, van schoorsteen vegen tot complete schoorsteenkanalen aanleggen, van zowel particulieren als bedrijven.

KWALITEIT

De verwachtingen overtreffen zit in ons DNA. Dit zowel prijstechnisch als in functionaliteit en levensduur. Persoon Schoorsteentechneik levert de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijke prijzen.

OP TIJD

Wij leveren niet alleen kwaliteit, maar ook óp tijd! Wij hebben de ervaring, personeel en middelen om onze projecten soepel te laten verlopen. Wij zorgen ervoor dat projecten op tijd worden opgeleverd.

WAAROM PERSOON SCHOORSTEENTECHNIEK

Ruim 45 jaar ervaring in schoorsteentechniek.

Klanten.

Opgeleid personeel.

MISSIE EN VISIE

Bij Persoon Schoorsteentechniek werken we met plezier. Hard en goed werken met ruimte voor gezelligheid en plezier zorgen voor een glimlach op het gezicht bij collega’s en klanten.

We zijn betrokken bij onze klanten en weten wat ze willen. En daar handelen we naar. Vaak doen we dat uit onszelf, zonder dat de klant erom vraagt. We stimuleren onze werknemers om creatieve oplossingen te bedenken.

Wij combineren kwaliteit, vakmanschap, superieure kennis en lage prijzen om u te voorzien van onze service ongeëvenaard door onze concurrenten. Wij hebben de ervaring, personeel en middelen om het project soepel te laten verlopen. Wij zorgen ervoor dat projecten op tijd worden gerealiseerd.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Hoe vaak schoorsteenvegen?

  Dit is afhankelijk van de frequentie waarmee gestookt wordt, het stookgedrag en de vochtigheid van het hout. Hoe vaker u stookt, hoe vaker u de schoorsteen ook zult moeten laten vegen. Als u de kachel gebruikt als hoofdverwarming is het verstandig om het schoorsteenvegen twee keer per jaar te laten doen. Bij sfeerverwarming zal één keer per jaar voldoende zijn.

  Het is altijd goed om na het schoorsteenvegen te vragen hoeveel roetaanslag er uit de schoorsteen kwam. Is dit erg veel, dan is het verstandig vaker de schoorsteen te laten vegen. Als u goed volop stookt met droog hout, zal uw schoorsteen waarschijnlijk mooi schoon zijn. Maar bij het stoken met vochtig hout of als u de kachel vaak tempert, moet u niet verbaasd zijn als u te horen krijgt dat u vaker moet laten vegen.

 • Hoe ontstaat schoorsteenbrand?

  Bij het stoken van brandhout (maar ook bij kolen en olie, hetgeen tegenwoordig niet meer zo vaak voorkomt) komen er onverbrande deeltjes vrij die via de rookgassen in het rookkanaal terecht komen. Deze deeltjes kunnen zich aan de wand van het rookkanaal gaan hechten en vormen zo een teerachtige, zeer brandbare laag. Dit wordt creosoot genoemd. Bij een temperatuur van 500 graden kan deze laag in brand vliegen. Bij een stenen schoorsteen, die enigszins poreus en ruw is, kan de aanslag sneller hechten dan bij een glad RVS rookkanaal.

  De mate van aanslag wordt verder bepaald door het stookgedrag. Als de kachel teveel gesmoord wordt (minder zuurstof, dus ook minder felle verbranding) is de verbranding onvolledig en zijn er dus meer onverbrande deeltjes die zich kunnen gaan hechten. Als de laag creosoot dikker wordt kan de schoorsteen zelfs verstoppen. Dat merkt u doordat het rookkanaal minder goed ’trekt’. In dat geval kunnen ook de rookgassen terug de kamer in slaan, waardoor er gevaar is voor koolmonoxidevergiftiging. Dit is eenvoudig te voorkomen door tijdig de schoorsteen te vegen. Het creosoot krijgt dan geen kans om een laag te vormen. Bij het schoorsteenvegen kan ook de schoorsteen verder nog gecontroleerd worden op scheuren of delen die loszitten. Ook kan de kachel meteen onderhouden worden.

 • Schoorsteenvegen en gaskachels en -haarden.

  Een rookkanaal van een gaskachel hoeft niet zo vaak geveegd te worden, eens in de twee jaren is voldoende. Voorafgaand aan installatie is het wel belangrijk om het schoorsteenkanaal te vegen. Vooral als deze lange tijd niet gebruikt is. De gastoestellen zelf moeten wel jaarlijks onderhouden en afgesteld worden. Dan is het wel verstandig om meteen even te laten kijken naar het rookkanaal, het kan altijd voorkomen dat er een vogelnestje in het rookkanaal is gaan zitten. Een boldraadrooster is soms nodig om vogels uit de schoorsteen te weren.

 • Uw verzekering en schoorsteenvegen.

  Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen moet u na een schoorsteenbrand aan kunnen tonen dat de schoorsteen wel geveegd was. Dit is het beste na te gaan door de polisvoorwaarden van uw brandverzekering te lezen.

© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap