• november

    30

    2023
  • 67
  • 0
Stook tip

Stook tip

Stook tip om veilig te kunnen stoken

Persoon Schoorsteentechniek in Mijdrecht helpt u met een stook tip om veilig te kunnen stoken. Zorg ervoor dat u altijd droog en schoon hout gebruikt. Zet de schoorsteenklep (indien aanwezig) en de luchtschuif van de haard of kachel helemaal open.

 

Plaats de stukken hout met de grootste diameter onderin (op een klein afstandje van elkaar). Hierop plaatst u kruislings wat dunnere stukken hout en daar weer kruislings bovenop de dunste stukken hout. Helemaal bovenop legt u het aanmaakblokje. In de wat kleinere haarden legt u alle stukken gewooon in de lengte, maar altijd met wat ruimte, zodat de lucht daar makkelijker tussendoor kan gaan.

 

Steek het aanmaakblokje aan en het vuur brandt van boven naar onder. Dit brandt daardoor langer en is meer gecontroleerd en bovendien een stuk beter voor het milieu. De rookgassen die ontstaan onder het vuur stijgen langzaam en worden door de hitte van het vuur grotendeels verbrand.

 

Langzaam zal het vuur naar beneden trekken en de grote blokken die onderaan de stapel liggen aansteken tot u een prachtig vlammenspel ziet.

 

Het vegen van uw schoorsteen kunt u beter elk jaar laten uitvoeren. Bent u benieuwd wat Persoon Schoorsteentechniek allemaal voor u kan doen? Bel dan met 0297-522443 of stuur een e-mail naar contact@persoonschoorsteentechniek.nl. Om direct een offerte aan te vragen, vult u het formulier in.

 

Stook tip om veilig te kunnen stoken

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap