• april

    13

    2016
  • 1827
  • 0
Lente betekent vogelnesten!

Lente betekent vogelnesten!

De lente is begonnen en de vogels hebben de kanalen van uw schoorsteen weer uitgekozen als beste plek om hun nest te maken.

Voor vogels zijn schoorstenen een aantrekkelijke plek om een nest te maken. Geef ze eens ongelijk; een schoorsteen is een zeer beschutte, veilige en warme plek. Hoewel het voor de vogels ideaal lijkt, kunnen vogelnesten in rookkanalen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wanneer één of meerdere vogelnesten het rookkanaal verstoppen, kunnen de gassen die vrijkomen bij het stoken niet meer door de schoorsteen ontsnappen. Wanneer deze gassen terug de woonkamer in slaan, kan dat behoorlijke roetschade tot gevolg hebben of zelfs leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Vogelnesten voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus raden we u aan om maatregelen te treffen, zodat vogels zich niet langer in uw schoorsteen kunnen nestelen. Het aanbrengen van een schoorsteenkap op uw schoorsteen is de meest effectieve manier. U kunt bij ons terecht voor het aanbrengen van schoorsteenkappen. Laat uw schoorsteen ook regelmatig inspecteren, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Vogelnesten weg laten halen

Als het kwaad eenmaal is geschied, moeten de vogelnesten verwijderd worden. Het is vaak lastig om van te voren in te schatten hoeveel nesten er in het rookkanaal zijn gemaakt. Vaak bouwen vogels namelijk een nieuw nest bovenop een oud nest. De deskundige medewerkers van Persoon schoorsteentechniek  zorgen ervoor dat daadwerkelijk alle nesten uit uw schoorsteen verwijderd worden, zodat u weer veilig en verantwoord kunt stoken.

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap