• februari

    5

    2020
  • 1395
  • 0
Is uw schoorsteenveger betrouwbaar?

Is uw schoorsteenveger betrouwbaar?

In Nederland ontstaan jaarlijks ruim tweeduizend grote en kleine schoorsteenbranden. Door het rookkanaal jaarlijks te laten vegen, beperkt u het risico op schoorsteenbrand. Hoe weet u of uw schoorsteenveger wel goed werk levert en betrouwbaar is? Afgelopen maandag waren er bij Radar een hoop klachten van mensen die waren opgelicht door schoorsteenvegers. U kunt dit voorkomen door te kijken of de schoorsteenveger is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB). Persoon Schoorsteentechniek is hierbij aangesloten.

Het beroep schoorsteenveger is geen beschermd beroep. Ook bestaat er geen keurmerk Schoorsteenvegen. Iedereen mag zichzelf dus schoorsteenveger noemen. De Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB) zou graag zien dat er wel zo’n keurmerk komt. De schoorsteenvegers die bij deze bond zijn aangesloten, hebben in elk geval een opleiding tot Gezel of Meester Schoorsteenveger afgerond. Ook houden zij hun vakkennis bij.

Hoe vaak moet u uw schoorsteen laten vegen?

Als u de openhaard of kachel als hoofdverwarming gebruikt, moet u de schoorsteen twee keer per jaar laten vegen. Gebruikt u uw openhaard of kachel voor de sfeer, dan is een keer per jaar vegen voldoende. U verkleint daarmee het risico op schoorsteenbrand. Ook de kans op een dodelijke koolmonoxidevergiftiging is kleiner als u de schoorsteen jaarlijks onderhoudt.

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap