• mei

    4

    2016
  • 1583
  • 0
Schoorsteenrenovatie monumentaal pand Keizersgracht

Schoorsteenrenovatie monumentaal pand Keizersgracht

Deze schoorsteen is met zorg deels afgebroken en met originele schoon gebikte stenen terug opgemetseld. Daarna is deze gevoegd met kalk.

Men spreekt van restauratie wanneer een pand of gevel 50 jaar of ouder is. Bij monumenten heeft de gevel veel waarde, omdat het op ambachtelijke wijze gemetseld en gevoegd is en zeer bepalend is voor de uitstraling en het straatbeeld. Het ambachtelijke metselwerk is vaak gevoegd met een knipvoeg of snijvoeg.

De zichtbare sporen van de tijd bepalen mede hoe een gevel eruit ziet. Dit wordt ook wel de ‘patina-laag’ genoemd. Deze sporen mogen natuurlijk niet verloren gaan. Persoon Gevel- en Schoorsteentechniek restaureert uw pand, gevel of schoorsteen, zodat het zijn originele staat behoudt. Het monument kan lokaal of globaal herstelt worden. Bij lokaal herstel worden enkel de beschadigde delen aangepakt. Bij globaal herstel wordt het voegwerk van de hele gevel of gebouw vernieuwd.

Bij het restaureren van monumentale panden is het belangrijk om met goede materialen te werken. Dus meestal worden de mortels op kalkbasis gemaakt. Dit wordt gedaan om schade aan de panden te voorkomen. Het is raadzaam om restauratiewerkzaamheden aan de gevel uit te laten voeren door een erkend restaurateur.

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap