• november

    9

    2020
  • 826
  • 0
Heeft u uw schoorsteen al geveegd?

Heeft u uw schoorsteen al geveegd?

Er komen weer koudere dagen aan en dat betekent weer lekker de openhaard of kachel aan.

 

In Nederland wordt het aangeraden om jaarlijks de schoorsteen te vegen. De brandverzekering stelt steeds vaker eisen rondom het tijdig vegen van de schoorsteen. Jaarlijks zijn er zo’n tweeduizend kleine en grote schoorsteenbranden. Deze worden veroorzaakt door een onjuiste constructie van de schoorsteen, onjuiste diameter van het rookkanaal ten opzichte van het type openhaard of kachel ( wij kunnen de juist diameter vaststellen door middel van een camera inspectie), verkeerde brandstof en/of stookgedrag.

 

Een schoorsteenbrand is te voorkomen door een vakbekwaam bedrijf uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Iedereen kan zich uitgeven voor schoorsteenveger. Een betrouwbare schoorsteenveger kunt u vinden op de site van ASPB. Persoon Schoorsteentechniek is hier ook bij aangesloten. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat circa 40% van de schoorstenen niet periodiek worden geveegd. Heel veel mensen zijn zich nog niet bewust van het feit dat een schoorsteen onderhoud nodig heeft.

 

OFFERTE AANVRAAG

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen om de offerte met u te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN
Laatste Berichten
Meest Bekeken
© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap