RVS flexibel rookkanaal
schoorsteenonderhoud

RVS ROOKKANAAL PLAATSEN

Voor een RVS rookkanaal plaatsen moet u bij Persoon Schoorsteentechniek in Mijdrecht zijn. Indien uw schoorsteen niet naar behoren functioneert, kunt u ons inschakelen voor een schoorsteen reparatie. Wij plaatsen daarvoor een RVS rookkanaal in de bestaande schoorsteen. De RVS binnenvoering is een aaneengesloten rookkanaal die wij isoleren met perliet. Het voordeel van een RVS rookkanaal is dat de binnenvoering uit één geheel bestaat en hierdoor beter is te reinigen.

Met name schoorstenen van voor 1975 kunnen schade vertonen. De schoorstenen zijn vaak gemaakt van steen en worden naar mate de tijd verstrijkt aangetast door rook en vuil waardoor barsten en scheuren kunnen ontstaan. Tevens kunnen mossen en algen schade aanrichten aan de binnenkant van het rookkanaal.

 

Inspectie rookkanaal

Weet u niet zeker of een RVS rookkanaal reparatie noodzakelijk is? Dan kunt u door ons eerst een rookkanaal inspectie laten uitvoeren. Voor een inspectie van uw schoorsteen komen wij graag naar u toe. Ons werkgebied strekt van Mijdrecht, Vinkeveen en Uithoorn tot aan Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam! Voor overige regio’s kunt u altijd contact met ons opnemen. Geregeld combineren wij werkzaamheden voor onze klanten in bepaalde regio’s.

REPARATIE RVS ROOKKANAAL GECERTIFICEERD

Bent u op zoek naar een gecertificeerde partij om het plaatsen van een RVS rookkanaal uit te laten voeren in de regio Mijdrecht en Amsterdam? Neem dan contact op met Persoon Schoorsteentechniek uit Mijdrecht! Hiervoor kunt u bellen met 0297-522443 of of neem contact op via het contactformulier.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Hoe vaak schoorsteenvegen?

  Dit is afhankelijk van de frequentie waarmee gestookt wordt, het stookgedrag en de vochtigheid van het hout. Hoe vaker u stookt, hoe vaker u de schoorsteen ook zult moeten laten vegen. Als u de kachel gebruikt als hoofdverwarming is het verstandig om het schoorsteenvegen twee keer per jaar te laten doen. Bij sfeerverwarming zal één keer per jaar voldoende zijn.

  Het is altijd goed om na het schoorsteenvegen te vragen hoeveel roetaanslag er uit de schoorsteen kwam. Is dit erg veel, dan is het verstandig vaker de schoorsteen te laten vegen. Als u goed volop stookt met droog hout, zal uw schoorsteen waarschijnlijk mooi schoon zijn. Maar bij het stoken met vochtig hout of als u de kachel vaak tempert, moet u niet verbaasd zijn als u te horen krijgt dat u vaker moet laten vegen.

 • Hoe ontstaat schoorsteenbrand?

  Bij het stoken van brandhout (maar ook bij kolen en olie, hetgeen tegenwoordig niet meer zo vaak voorkomt) komen er onverbrande deeltjes vrij die via de rookgassen in het rookkanaal terecht komen. Deze deeltjes kunnen zich aan de wand van het rookkanaal gaan hechten en vormen zo een teerachtige, zeer brandbare laag. Dit wordt creosoot genoemd. Bij een temperatuur van 500 graden kan deze laag in brand vliegen. Bij een stenen schoorsteen, die enigszins poreus en ruw is, kan de aanslag sneller hechten dan bij een glad RVS rookkanaal.

  De mate van aanslag wordt verder bepaald door het stookgedrag. Als de kachel teveel gesmoord wordt (minder zuurstof, dus ook minder felle verbranding) is de verbranding onvolledig en zijn er dus meer onverbrande deeltjes die zich kunnen gaan hechten. Als de laag creosoot dikker wordt kan de schoorsteen zelfs verstoppen. Dat merkt u doordat het rookkanaal minder goed ’trekt’. In dat geval kunnen ook de rookgassen terug de kamer in slaan, waardoor er gevaar is voor koolmonoxidevergiftiging. Dit is eenvoudig te voorkomen door tijdig de schoorsteen te vegen. Het creosoot krijgt dan geen kans om een laag te vormen. Bij het schoorsteenvegen kan ook de schoorsteen verder nog gecontroleerd worden op scheuren of delen die loszitten. Ook kan de kachel meteen onderhouden worden.

 • Schoorsteenvegen en gaskachels en -haarden.

  Een rookkanaal van een gaskachel hoeft niet zo vaak geveegd te worden, eens in de twee jaren is voldoende. Voorafgaand aan installatie is het wel belangrijk om het schoorsteenkanaal te vegen. Vooral als deze lange tijd niet gebruikt is. De gastoestellen zelf moeten wel jaarlijks onderhouden en afgesteld worden. Dan is het wel verstandig om meteen even te laten kijken naar het rookkanaal, het kan altijd voorkomen dat er een vogelnestje in het rookkanaal is gaan zitten. Een boldraadrooster is soms nodig om vogels uit de schoorsteen te weren.

 • Uw verzekering en schoorsteenvegen.

  Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen moet u na een schoorsteenbrand aan kunnen tonen dat de schoorsteen wel geveegd was. Dit is het beste na te gaan door de polisvoorwaarden van uw brandverzekering te lezen.

© Copyright 2024 Peroon Schoorsteentechniek realisatie Sitesoft | Sitemap